19.11.2021
10:00
Реализована садња у оквиру пројекта "Зелена идеја 2021"
У оквиру пројекта „Зелена идеја 2021“, који је спровелo УГ“Светионик“ уз подршку Канцеларије за младе уз помоћ Града Лознице, ЈКП „Наш дом“ и ЈП „Лозница развој“, на територији нашег града посађене су саднице дрвета лоптастог багрема и ликвидамбра. Овогодишњи пројекат осмишљен је са циљем да се унапреди градска средина, тако што ћемо садњом дрвећа допринети смањењу емисија штетних гасова, али и оплеменити наше јавне површине.
Ова акција, само је једна у низу досадашњих спроведених еколошких пројеката, а ми се, заједно са нашим грађанима чија је подршка увек добродошла, радујемо предстојећим пројектима. Подсећамо да је пројекат „Зелена идеја 2021“ подржан програмом „Шта нам тешко“, уз подршку Центра за грађанско деловање из обреновца а уз подршку Министарства омладине и спорта који је национални програм волонтирања младих Министарства омладине и спорта Републике Србије, чија је сврха подстицање активизма и волонтирања међу младима, као и омогућавања доприноса младих одрживом развоју локалних заједница и подстицања препознатљивости волонтерског доприноса младих на локалном и националном нивоу.
Овом приликом желимо да се захвалимо граду Лозници, КЈП"Наш Дом" и ЈП"Лозница развој" на подршци у реализацији пројекта.