20.09.2021
12:51
Представници Канцеларије за младе Лознице у посети Научно-технолошком парку у Београду

На овом футуристичком месту, окупили су се представници канцеларија за младе из више градова Србије.

Заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић истакао је да је Научнотехнолошки парк пример добре праксе.

Угошћени су представници канцеларија за младе из целе Србије како би се упознали са радом Научнотехнолошког парка и како би они те примере добре праксе применили у својим срединама. Одавде су кренуле многе идеје, реализовани су бројни стартап пројекти – указао је Марковић и захвалио на подршци државном секретару Министарства омладине и спорта.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Милан Савић је подсетио да министарство подржава рад свих канцеларија за младе на нивоу Републике Србије, те Националне асоцијације канцеларија за младе као кровне организације.

Подршка се врши путем стручног усавршавања, али и путем конкурса јединица локалних самоуправа на које канцеларије за младе из целе земље могу да конкуришу за средства за реализацију различитих пројеката и програма, као и за инфраструктурне пројекте оспособљавања канцеларија за младе и њихово опремање – прецизирао је Савић.

Он је истакао да су представници Канцеларија за младе из целе Србије имали прилику да се упознају са добрим спојем науке, иновација и бизниса, као и са квалитетом проведеног времена младих људи.