13.09.2021
13:49
Млади Лознице на првом Руско-Српском омладинском форуму у Краснодару

Први Руско-српски омладински форум одржан је у Краснодару у периоду од 6-9. септембра. На форуму су се сусрели млади из Русије и Србије који су имали прилику да се повежу, размене идеје, као и да присуствују предавањима и радионицама из области бизниса и туризма, уметности и медија, као и социјално друштвене иницијативе.

Форум је трајао четири дана и окупио је студенте, предузетнике, уметнике и представнике волонтерских организација Русије и Србије, који су размењивали своја искуства, слушали предавања експерата из разних области али и заједно имали прилику да раде на новим пројектима из наведених области током четири дана. Руско-српски пројекти били су представљани пред комисијом омладинског савета, а затим бирани у циљу да се у будућности реализују.

Сврха сусрета је да се оснажи сарадња младих из Србије и Русије и да се ојачају везе између наше две пријатељске земље, које деле заједничку историју, заједничко порекло и религију.

Организатори догађаја били су администрација града Краснодара, министарство образовања Краснодарског краја, Центар за руско-српску сарадњу и Национална асоцијација канцеларије за младе. Форум је подржан од стране потпредседника савета Руске Федерације Андреја Турчака и Министарства спољних послова Србије на челу са министром Николом Селаковићем.