13.09.2021
13:09
Дан младих у Лозници 2021

Канцеларија за младе Лозница је у сарадњи са Градом Лозница, Туристичком организацијом Лознице , УГ „Чуваркућа“ и УГ „Реч и дело“ , 12. августа обележила још један Међународни дан младих, у оквиру којих су млади имали прилику да учествују у низу спроведених активности.

Међународни дан младих обележава се у смеру афирмације здравог стила живота, стога је и програм био прилагођен у истом контексту.

Увертира у програм био је час самоодбране на којем су деца од 5-15 година имала прилику да од стране професионалног тренера кик бокса и фитнес тима „Петровић“ науче основе технике самоодбране. Час је осим омладини био намењен и старијима, као и свима онима који би желели да се баве спортом рекреативно.

Дан младих отворен је бициклијадом под називом „ЕкоЛо Тоур“. Преко 40 учесника возило је до Тршића, који је био и циљ руте. Испред Образовно-културног центра „Вук Караџић“ учесници су били послужени здравим освежењем и здравом храном.

На терену Гимназије одржан је дводневни турнир у фудбалу „Нели футстал“, од којег је прикупљени део новца преусмерен некој од угрожених породица на територији града.

Манифестацију је затворио приказ филма са фестивала „Слободна зона“. На шеталишту испред „Вуковог дома“ грађани су имали прилику да први пут буду гледаоци биоскопа на отвореном. Филм „Со земље“ редитеља и фотографа Себастијаоа Салгада приказује грандиозне пејзаже, дивљу флору и фауну, путовања и истраживање континената којима је овај познати фотограф путовао, али и како се кроз последњих 40 година његовог прикупљања фотографија и снимака мењала и историја човечанства.

Обележавање Дана младих има за циљ да приближи младима идеју о очувању животне средине и да их подстакне да пробуде своју свест како би и наше друштво и наша планета остали здрави.