22.12.2020
13:35
Волонтери на мрежи

Oвом приликом желимо да вас обавестимо да је волонтерска платформа Volonteri na mreži доступна и за ваше коришћење.

У одговору на кризну ситуацију изазвану пандемијом, UNICEF i Млади истраживачи Србије су покренули иницијативу online volontiranja која је окупила више од 800 младих волонтера и волонтерки од априла 2020. до данас.

Са жељом да одговори на потребу младих да буду активни, директорка UNICEF-a у Србији и министар омладине и спорта, покренули су платформу Волонтери на мрежи, обележавајући Светски дан детета 2020.

Важно је да се глас младих чује и уважава на оним местима на којима се доносе одлуке које се тичу управо њих. Сваки волонтер има задатак да дође до 30 својих вршњака и информише их о U Raport platformi, помогне им да се пријаве и тиме омогући да се њихов глас чује. Задаци волонтера на мрежи биће превођење квалитетног едукативног садржаја са страних језика по избору UNICEF-a. Превођењем едукативних материјала, помажеш деци, младима школског узраста да боље разумеју и уче једнако, такође превођењем доприносиш да садржај постане доступан деци школског узраста као и наставницима у Србији.