19.08.2019
11:50
Пети дан Међународног еколошког кампа „У потрази за азбуком“

У току је 5. дан Међународног еколошког кампа У потрази за азбуком, реализован од стране УГ Светионик у сарадњи са УРИП Чуваркућа, предвиђен да траје од 15.08. до 25.08.2019. Камп је окупио волонтере из разних земаља: Мексика, Француске, Чешке, Словачке, Белорусије, Шпаније и Србије.

Укупно 14 младих волонтера вредно ради на активностима уређења постојећег еколошког стања у Тршићу. У складу са тим, активности које су претходних дана обављали учесници Еко-кампа су подразумевале: крчење и чишћење пешачко-бициклистичке стазе, дивљих депонија, постављање хранилица за птице, као и за ситнију дивљач на 4 различите локације у Тршићу, потом чишћење корита Жеравије, сакупљање постојећег отпада на Гучеву, уређење игралишта ОШ Вукова спомен школа.

Према истраживањима које је спровела Канцеларија за младе у координацији са Саветом за младе града Лознице, дошло се до чињенице да се свест локалне заједнице поправила, иако још увек недовољно, те се према томе надамо да ће та свест од ове године бити на завиднијем нивоу, а томе ће свакако допринети и ови млади људи, показујући да смо са сваким кораком, сваком активношћу, све ближи томе.