27.06.2019
09:39
Oбележавањe Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Дана, 26. јуна 2019.г. на шеталишту код Вуковог дома културе, организована је акција поводом обележавања Међународнног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама.

УГ "Искра Лозница" у партнерству са Омладинским центром у оквиру активности пројекта “Заједно против дроге” који подржава Град Лозница организовано је на шеталишту акција у циљу подизања свести о проблему и значају активирања заједнице у сузбијању злоупотребе дрога.

Град Лозница је као један од ретких градова у Србији усвојио ЛАП за борбу против дрога цији је главни циљ рад свих структура наше заједнице на превенцији.

За 2019.г. слоган кампање Светске здравствене организације је „Здравство и правосуђе за сузбијање дрога”. За Лозницу и рад наших институција ова пракса подразумева мултисекторкси, тимски рад и сарадњу различитих структура здравство, полиција, правосудни органи, социјална заштита, просвета, НВО сектор и друге различите институције. Циљ је да кроз ову акцију промовишемо сарадњу и умрежавање инстситуција у превенцији и заштити наших младих од дрога као и промоцију здравих стилова живота.