10.06.2019
13:26
Поклон држач за бицикле ОШ"Кадињача 2" у Лозничком Пољу

У оквиру пројектних активности на реализацији пројекта ‘’Цикло парк’’, данас су у дворишту основне школе Кадињача 2 ‘’ у Лозничком пољу постављена два паркиралишта за бицикле. Такође, одржано је и краће предавање на тему безбедности бициклиста у саобраћају И основно упознавање са техничким особинама бицикла.

Пројекат ‘’Цикло парк’’ реализован је у оквиру програма ‘’Млади су закон’’ који спроводи Министарство омладине И спорта Републике Србије. Подршку у спровођењу овог програма на територији Града Лознице пружили су Омладински центар Лозница И УГ "Светионик" из Лознице.

Идеја за пројекат је настала је из жеље да се деци која у школу ‘’Кадињача 2’’ долазе бициклима обезбеди безбедан И примерен паркинг. Бавећи се активизмом у области бициклизма већ дужи низ година, чланови ПБД БицикЛО Зоран Богићевић И Милош Ђуричић, кроз пројекат ‘’Цикло парк’’, желели су да дају још један допринос у афирмацији бицикла као свакодневног превозног средства. Занимљиво је да је пројекат реализован петог јуна тј. на светски Дан заштите животне средине, што узимајући све бенефите бицикла као еколошког превозног средства представља прави погодак.