20.05.2019
10:56
Радионица инклузије младих са мигрантима

Радионица за младе кориснике Центра за азил у Бањи Ковиљачи и младе лозничане оржана је у Омладинском центру 17. маја 2019. године. На радионицама су учествовали средњошколци из све чеитири средње школе.

У разговору са експертима у области интеркултуралне комуникације млади су размењивали знања у области различитих културних образаца и живота младих у Ирану, Ираку, Чеченији, Афганистану и другим земљама погођени ратом и ниским стандардом живота. Представљене су слике и специфичности живота младих у различим друштвеном окружењима и њихове импресије нашом земљом. Поред радионице, мигранти су имали организовану посету Тршићу и вуковој кући где су имали прилику да се упознају са реформом српског језика и настанком ћирилице.

Пројекат "Заједно смо јачи" има за циљ унапређење социјалне инклузије и боља интеграција азиланата кроз осмишљено и креативно провођење слободног времена и размену знања чиме се постиже боља социјална интеграција и смањење предрасуда и дискриминације азиланата у Србији. Пројекат реализује удружење грађана "Искра-Лозница" у сарадњи са Канцеларијом за младе Лозница.