15.04.2019
14:34
Радионице за младе у оквиру програма "Здраве алтернативе за младе"

У организацији Удружења грађана Искра и КЗМ Лозница, 12. априла је у Омладинском центру одржана радионица за младе на тему промоције здравих стилова живота и креативног провођења слободног времена . Активност је у складу са циљевима реализације ЛАП-а за борбу против дрога у Лозници који је усвојен на Скупштини града 2018.г. и са циљевима програма организације Сајма здравих алтернатива, подржаног од стране Града Лознице. Учесницима радионице која је трајала три сата одржано је предавање о значају бављења физичком активношчу а кроз рад у групи дискутовано је о садржајима И активностима који су доступни у граду за младе а који креирају вредносне орјентације слободног времена младих.

Учесници ће у својим школама реализовати различите ативности како би вршњаке мотивисали да слободно време користе да развијају своје склоности, креативност, колективни дух, вештине, способности користећи доступне садржаје у граду који доприносе социјализацији и развоју личности.

Пројекат је обухватио основне и средње школе и у наредних неколико циклуса ћемо са младима организовати радионице на тему здравих алтернатива као и прављење плана активности које ћемо радити у пролећним и летњим месецима на отвореном а тичу се организације спортских активности, планинарења, бициклистичких вожњи и друге врсте спортова.