04.02.2019
07:34
Пројекат „Шанса за покрет“ успешно реализован

Пројекат „Шанса за покрет“ је успешно реализован у оквиру пројекта "Млади су закон" чији је реализатор Ресурс центар удружење грађана "Светионик" уз подршку Канцеларије за младе Лозница. Двомесечне радионице сценског покрета биле намењене свим младим оосбама као и особама са потешкоћама у развоју. Заинтересованих је било око 40-ак, из свих средњих школа, укључујући и особе са потешкоћама, али се временом група реформирала и остало је 20 учесника који су на креативан начин истраживали могућности сопственог кретања, упознавали себе и друге кроз игру и методологију рада-асоцијацаија покрета, партнерским и групним радом-игре поверења и изражавања емоција.

За све време рада смо се трудили да прилагодимо динамику радионица особама са потешкоћама у развоју, обзиром да их је било у већем броју, али са уживањем и великим ентузијазмом подржавали једни друге, трудећи се да свако од сваког и о сваком научи нешто ново. Заједнички смо креирали мини кореографију уз музику коју су такође сами бирали, а користили смо елементе асоцијација предмета, животиња, појмова, осећања које смо покретом изражавали. Највећа сатисфакција и мотивација свакако су били њохови искрени осмеси и радост при сваком доласку, загрљаји и љубав коју смо кроз рад стварали и делили.

На питања и деце и родитеља о наставку програма сличног карактера, само проширеног и допуњеног, смо са радошћу одговорили позитивно и договорили даљу сарадњу, која ће у наредном периоду почети са новим активностима.

Радионице је водила позната лозничка балерина Ања Николић.