26.09.2018
09:36
КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА - МЛАДИ СУ ЗАКОН 2018

Ресурс центар за Мачвански и Колубарски округ, Удружење грађана Светионик, у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Лозница, Младим истраживачима Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА - МЛАДИ СУ ЗАКОН 2018

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује девету годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

ТЕМЕ КОНКУРСА:

Конкурс је намењен креативним младим људима, који кроз активно учешће и волонтерско ангажовање желите да у својој локалној средини:

  • Учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или организујете активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима.
  • Учествујете у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине…).
  • Промовишете међугенерацијску сарадњу (активности које организујете могу да укључе и млађе, односно старије од вас, нпр. радионице са предшколцима…).
  • Промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (нека ваше активности буду отворене за све, укључите младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју…).
  • Промовишете здраве и безбедне стилове живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља и слично…).
  • Организујете ИКТ едукацију (ИКТ - информационе и комуникационе технологије, тј. активности усмерене ка вашим вршњацима, старијима…)
  • Промовишете солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

На конкурс се могу пријавити удружења млади и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Мачванског и Колубарског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ?

Пошаљите попуњен образац за писање предлога идеје омладинског волонтерског пројекта до 04. октобра 2018. године на емаил: svetioniklo@gmail.com или поштом на следећу адресу: Мајор Јаше бр 26, 15300 Лозница, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

За све додатне информације, можете нас контактирати сваког радног дана од 12:00-15:00 часова путем броја телефона 015/893-758 или путем мејл адреса bojanlucic52@yahoo.com и lakanovicdragica@yahoo.com