01.08.2018
07:38
Потписан уговор за реализацију пројекта "Чист град-мој град"

Канцеларија за младе Лозница је потписала уговор за реализацију пројекта "Чист град-мој град" чији ће износ од 789.900 динара бити финансиран од стране Министарства омладине и спорта. Пројекат "Чист град-мој град" је еколошки пројекат у току чије реализације ће се реализовати активности едукације и обуке младих из области заштите животне средине, садње 200 стабала на територији града Лознице, уклањање дивљих депонија, реализацију промотивне кампање бицикла као зеленог превозног средства и активности повећања мобилности младих кроз посету локалитетима од природног значаја у Србији.

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић потписао је са представницима 22 локалне самоуправе уговорe о финансирању пројеката из области омладинске политике. На тај начин, јединицама локалне самоуправе додељено је 39.6 милиона динара, опредељених за реализацију 22 пројекта која имају за циљ развијање личних потенцијала младих и остваривања опште друштвене добробити. Јединице локалне самоуправе најзначајнији су партнер Министарства у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу и остваривању визије и циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима.

Највећи изазов који овим путем заједно решавамо су питања активизма, квалитетног провођења слободног времена и повећања учешћа младих, а пројекти за које су данас потписани уговори имају за циљ управо то, да буду подстицај младим нараштајима у организовању, друштвеном деловању и запошљавању.

Јединице локалне самоуправе у којима се спроводе пројекти су: Краљево, Чачак, Лозница, Зајечар, Рековац, Рача, Дољевац, Алексинац, Нова Варош, Крушевац, Ужице, Нови Сад, Сремска Митровица, Ивањица, Сомбор, Јагодина, Крагујевац, као и у градским општинама Земун, Обреновац, Чукарица, Врачар и Звездара.

Од свог оснивања до данас, Министарство омладине и спорта је на основу 16 конкурса намењених јединицама локалне самоуправе доделило приближно 320 милиона динара за 492 пројекта за младе.