25.04.2018
07:52
Постављене Еко табле у оквиру еколошког пројекта "У потрази за Азбуком"

У оквиру пројекта "У потрази за Азбуком" у Тршићу су постављене табле са еколошком поруком као и табле са смерницама за бициклистичке и пешачке стазе. Циљ пројекта је едукација младих подизање свести младих о важности заштите животне средине као и скретање пажње на проблеме екологије у локалној средини.

Изузетно је битно да имамо колективну свест о томе колико је важно водити рачуна о животној средини, простору у којем живимо. Планета земља је наш дом, а ми о свом дому не водимо рачуна. Све климатске промене, као и већина природних непогода су резултат човековог негативног утицаја. Променама навика људи подстичу своју свест да се одговорније понашају према животној средини и да се као појединци укључују у борбу за заштиту природе. Употребом папирних еко кеса уместо пластичних, замена обичних сијалица ЛЕД сијалицама и одвајањем отпада су први кораци којима можемо да допринесемо томе.

Канцеларија за младе Лозница је до сада спровела више од 30 пројеката на тему заштите животне средине и едукација младих на тему екологије. Успели смо да обухватимо више од 3000 младих, организовали смо међународне еколошке кампове и поставили темеље одрживог развоја омладинских пројеката. Пројекат "У потрази за Азбуком" је финансиран од стране Министарства омладине и спорта а спроведен од стране Канцеларије за младе Лозница, УГ"Светионик" уз подршку Младих истраживача Србије.