24.04.2018
10:32
Заједничка акција сакупљања пластичних чепова успешно спроведена

У заједничкој акцији Канцеларије за младе, Економске школе Лозница и ОШ"Јован Цвијић" Лозница, успешно је спроведена акција сакупљања пластичних чепова и сакупљено је укупно око 50 килограма пластичних чепова.

Циљ ове акције је хуманитарног карактера где ћемо сакупљене чепове донирати удружењу "Чеп за хендкеп" у оквиру истоимене акције, где се за новац од сакупљених чепова купују инвалидска помагала особама са инвалидитетом и омогућавање лакшег функционисања у образовању. Канцеларија за младе Лозница се у ацкију "Чеп за хендикеп" прикључила 2017. године и ода тада активно у сарадњи са волонтерима и сарадницима шири мрежу сакупљача и мотивише младе и суграђане да се укључе у акцију.

Поред хуманитарног карактера, акција има велики еколошки карактер. Пластика је један од најпопуларнијих, најважнијих и највише употребљаваних материјала модерног света. Но, управо су њена популарност и заступљеност део великог проблема који се пре свега тиче загађења животне средине, а затим и других области и главни разлог за настанак свести о потреби рециклирања пластике.

Решити све еколошке проблеме једном акцијом свакако није довољно али је почетак, почетак решавања проблема који се најпре односи на рецилирање пластичних чепова и оживљавање употребне вредности истих. Визија младих Лознице је да својим поступцима и еколошким акцијама укажу на важност заштите животне средине и могућности за рециклирање како би сутра сви заједно живели у чистијој и здравијој животној околини.