17.04.2018
07:31
Почела школа фотографије за 2018. годину

Програм школе фотографије је започет и ове године са нешто малим изменама, цео концепт школе фотографије се заснива на теренским обиласцима занимљивих локација које одаберу учесници школе фотографије. Курс је подељен у два нивоа, почетни и напредни курс на коме ће полазници имати прилику да науче све од основних појмова у фотографији до употребе напреднијих техника у фотографисању.

Млади полазници имају прилику да кроз радионице науче основе фотографије и кадрирања као и употребу природног осветљења. Пoред теоријских предавања, полазници су имали прилику да испробају научена правила на терену у природи и искористе прилику да заједно поделе своја искуства. Радионице "Основе фотографије " су намењене почетницима али и напреднијим корисницима фотопарата који желе да унапреде постојеће знање и вештине.

Наш циљ је да полазници у највећем обиму науче правила кадрирања и основне појмове бленде, брзине експозиције и ИСО вредности. С обзиром да у јеку напредне технологије мобилних телефона имамо све већу пристутност мобилних телефона као фотопарата, трудимо се да радионице ускладимо са могућностима фотопарата на телефону које су неупоредиво мање у односу на класичне фотопарате.

Али, као што кажу фотографи широм света, најбољи фотопарат је онај који је са вама у вашој торби.