12.04.2018
14:35
Обележен Светски Дан Рома

У организацији удружења "Ромска срећа", удружења "Искра-Лозница" и Техничке школе Лозница уз подршку Канцеларије за младе Лозница организовано је обележавање Светског Дана Рома у Лозници. У школском парку, млади су представили традиционалне ромске игре и музику уз присуство великог броја младих и лозничана.

Циљ активности је промоција културе, музике и обичаја Рома као и подизање нивоа свести о проблемима са којима се Роми суочавају. Направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану. Кроз спровођење антидискриминационих политика, Канцеларија за младе настоји да створи повољан амбијент за ефикасно обезбеђивање заштите свих националних мањина, од било ког вида дискриминације. Потребна је међусарадња као и активна иницијатива ромских удружења на пољу едукације младих као и подизање свести о важности формалног образовања.

Активности Канцеларије за младе обезбеђују да Роми имају једнаке могућности као и остали млади у граду и ово је сјајна прилика за дијалог и активизам у циљу побољшања положаја Рома.