19.03.2018
09:18
Успешно реализована хуманитарна фудбалска утакмица за Дарка Спасојевића и Магдалену Ђокић

Хуманитарну фудбалску утакмицу за Дарка Спасојевића и Магдалену Ђокић у петак су одиграли у пуној хали спортског центра ''Лагатор'' лознички Жози јунајтед и јуниори Црвене звезде.Трибине су биле крцате Лозничана који су дошли да подрже акцију помоћи Магдалени Ђокић (10) која има церебралну парализу, и Дарку Спасојевићу (26) коме је неопходно ортопедско помагало после саобраћајне несреће.

Према речима Ненада Радића, члана Градског већа, лепо је што се оволико младих укључило у акцију, што су трибине пуне, а градско руководство подржава сваку хуманитарну акцију и подржаваће их и убудуће. Он је оценио да ова акција, осим хуманитарног карактера, јесте и лепа промоција спорта. Маја Бојанић, стручна сарадница Канцеларије за младе, рекла је да они, као и до сада, пружају несебичну подршку организацији оваквих хуманитарних догађаја.

- Група младих Жози јунајтед покренула је ову акцију и у претходних месец дана Канцеларија за младе им је пружила логистичко-техничку подршку у организацији. Више од 50 младих људи учествовало је у прикупљању новца, а помоћ ће бити упућена Магдалениној и Дарковој породици. Волонтери су прикупљали новац тако што су имали штанд на шеталишту где су пролазници могли да подрже акцију, прошли су кроз све лозничке основне и средње школе и хвала свим појединцима и институцијама које су се одазвале нашем позиву и показали хуманост. Врата Канцеларије за младе отворена су за све младе који имају идеје како би могли да помогну једни другима, за све којима је потребна било каква помоћ и наставићемо да подржавамо акције које ће помоћи бољи живот наших суграђана – казала је она.

Координатор хуманитарне акције Зоран Миливојевић из Жози јунајтеда задовољан је подршком суграђана на данашњој утакмици.

- Драго нам је што је оволики одзив Лозничана за помоћ Магдалени и Дарку. Хвала свима коју су нас подржали, Звезди, градском руководству и осталима. Надамо се да ће што мање бити оваквих акција, а све више здраве деце – рекао је он уочи утакмице, а Срђан Поповић из футсал клуба Црвене звезде додао је да су се радо одазвали позиву да помогну и увек ће то чинити.

У организацији хуманитарне утакмице Жози јунајтед је добио подршку градске управе, Канцеларије за младе и УФК ''Лагатор''. Колико је новца сакупљено организатори ће накнадно саопштити.

Вест преузета са www.loznickenovosti.com