29.12.2017
05:44
Одржано предавање на тему "Здрава исхрана и предности здраве исхране за младе"

У петак, 29.12.2017. године у Омладинском центру Лозница одржано је предавање на тему "Здрава исхрана и предности здраве исхране за младе".

Предавање је водила лиценцирани професионални тренер кик бокса Марија Петровић која је у претходним годинама одржала већи број предавања на различите теме из области здраве исхране, спорта и здравих стилова живота. Питања која смо током предавања отворили су: Шта изабрати од тако великог броја намирница? Шта је важно код избора хране? Шта је ГМО храна? Шта је органска храна? Како се ћелије хране и шта доводи до промена у организму?

Храна је пресудна за добро здравље и дуговечност. Навикли смо јести анорганску и рафинирану храну препуну засићених масти и шећера. Природна храна, у своме изворном, сировом стању, садржи живот у атомима и молекулама од којих се састоји. Таква храна обнавља станице и извор је енергије и здравља. „Мртва“, анорганска храна третирана је обрадом на високим температурама или је рафинирана те не храни исправно станице тијела и због тога се многи људи удебљају, разболе или немају енергије.

Неправилна исхрана и индустријски напитци утичу на недостатак концентрације и хиперактивност код дјеце. Ипак, таква је храна на полицама наших продавница и највећу корист од тога имају- трговци. Оно што је најздравије и најприродније је јефтиније и једноставније.