27.12.2017
10:21
Одржан новогодишњи концерт креативног курса гитаре у Омладинском центру

У уторак, 26.12.2017. године одржан је новогодишњи концерт креативног курса гитаре у Омладинском центру у Лозници под вођством Милице Ивановић.

Guitar Art фестивал организује Креативни курс гитаре у 10 градова Србије, тако и у Лозници. Тренутно имамо 30 полазника узраста од 6 до 35 година, који поред редовних часова гитаре похађају и друге креативне радионице. Курс траје током целе школске године, а преко лета се дружимо на планини Гучево где заједно са “Сцхоол оф роцк” (школом рок гитаре) организујемо камп за све наше гитаристе. Камп на Гучеву реализујемо уз подршку Канцеларије за младе Лозница који су нам свих ових година партнери на пројектима и манифестацијама.

Учествујемо на разним манифестацијама, а организујемо и наше концерте, Новогодишњи који одржавамо у децембру и годишњи који одржавамо у јуну. Надарени млади музичари показали су колико су напредовали и колико добро владају својим инструментом, а овај већ традиционални програм публици је пружио могућност да се подсети старих поп-рок хитова и поздрави гитаристе који праве своје прве рок кораке.

Канцеларија за младе Лозница ће у наредном периоду наставити да подржава активности школе рок гитаре као и Guitar Art фестивала јер млади музичари који изађу из ове школе су заиста прави покретачи позитивних промена у Лозници јер кроз школу су прошле на стотине младих талената који су научили да свирају а неки се усавршавају у иностранству. Наш град је препознатљив на музичкој мапи Србије када је у питању овај инструмент и управо због тога нам је циљ да овакве активности окупљају још већи број младих који ће представљати наш град на разним музичким сценама.