11.12.2017
07:32
Организован догађај "Лозница спортом против дроге"

У петак, 8.12.2017. године одржана је спортска акција под називом „Лозница спортом против дроге“ у оквиру истоименог пројекта који има за циљ промоцију здравих стилова живота код младих као и промоцију актуелних спортова који су најпопуларнији код младих. Пројекат „Лозница спортом против дроге“ је пројекат који као главни циљ има израду Локалног Акционог плана за борбу против дрога као и дефинисиање активности унутар Акционог плана на територији града Лознице.

Акција је реализована од стране УГ "Искра-Лозница" у сарадњи са Установом за физичку културу „Лагатор“, спортским клубовима, основним и средњим школама и Канцеларијом за младе Лозница. Као Канцеларија за младе циљ нам је да привучемо што више младих да кроз спорт и спортске активности учествују и на тај начин афирмишу своје вршњаке да се укључе у спортске активности не само спортских клубова већ и неформалних спортских удружења и неформалних група.

Позитивни аспекти редовне физичке активности уочавају се код физичког и менталног здравља, као и психосоцијалног развоја. Никада није прерано да се започне с усвајањем здравих навика и едукацијом о важности физичке активности: студије показују да већина деце која се баве спортом и физички су активна у детињству, задрже такве навике и касније кад одрасту. Спорт има позитиван учинак на развој личности - деца која се од малена баве неком спортском активношћу, већ у раној животној доби развијају радне навике и самодисциплину. Спорт са друге стране има позитивну улогу и у емоционалном развоју деце будући да олакшава и процес њихове социјализације.