05.12.2017
19:56
Обележен Међународни дан волонтера у Лозници

Поводом Међународног дана волонтера који се обележава у целом свету, Канцеларија за младе Лозница у сарадњи са Туристичком организацјиом града Лознице приредила је целодневни програм за волонтере Канцеларије за младе као и младе који планирају да се укључе у волонтерске програме Канцеларије за младе и Туристичке организације града Лозница.

У поподневном термину организована је трибина под називом "Зашто волонтирам" где су млади имали прилику да отворе дискусију са волонтерима који су учествовали у програмима Канцеларије за младе од самог оснивања. Поред дискусије представљени су и програми волонтирања и мобилности за 2018. годину и на који начин могу да се укључе у активности Канцеларије за младе.

У вечерњим терминима у просторијама Омладинског центра приказан је перформанс МИМАРТ театра: Мултимедијална и мултидисциплинарна презентација рада са видео перформансом и live перформансом под називом "Траг" у пратњи саксофона. Чланове МИМАРТ театра чине Нела Антоновић, Лидија Антоновић, Теодора Спасић и наша позната лозничка балерина Ања Николић.

Поред програма Канцеларије за младе, Туристичка организација града Лознице има за циљ да кроз манифестације и туристичке догађаје анимира и привуче што већи број волонтера и на тај начин омогући младима волонтирање на догађајима, манифестацијама али и учествовање у неформалним програмима обуке из области туризма и промоције потенцијала локалне заједнице у партнерству са Канцеларијом за младе Лозница.