17.11.2017
10:31
Филмски караван "Ухвати самном овај дан/ухвати филм" приказан у Лозници

У петак, 17.11.2017. године у просторијама Омлаиднског центра приказан је филмски караван "Ухвати самном ова дан/ухвати филм".

Млади су имали прилику да погледају филмове о љубави, породичним односима и подршци, уметности, као и самосталности и специфичности положаја жена са инвалидитетом, након чега ће уследити и дискусија са публиком. Целокупан програм бесплатан је за посетиоце.

Међународни филмски фестивал Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм одржава се од 2003. у Новом Саду и обухвата пројекције филмова и пратећи програм на тему инвалидности. Ове године приказано је укупно 34 филмова из преко 25 земље света, на тему достигнућа и изазова са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

Подршку организатору КАО Парнасу у реализацији целокупног фестивала и филмских каравана помогли су Министарство културе Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Канцеларија за младе Лозница и ERSTE банка.