17.10.2017
12:02
Додељене дипломе полазницима курса енглеског језика у Омладинском центру

У Омладинском центру Лозница полазницима курса енглеског језика додељене су дипломе који су завршили један од два нивоа који су похађали. У току тромесечног трајања курса, полазници су учестовали на нижем средњем и вишем средњем нивоу и кроз два нивоа прошло је око 100 полазника.

Курс енглеског јеика реализује се од 2012. године и бесплатан је за учеснике. Курс води дипломирани професор енглеског језика Славица Филиповић. Циљ ове активности је да полазници науче основе језика или да унапреде постојеће знање, такође, намењен је и полазницима који желе да напредују у каријери или пронађу бољи посао, да побољшају своје знање или уче из хобија, да полажу међународне испите, да могу лакше да комуницирају уколико имају рођаке у иностранству, итд.

Омладински центар посебну пажњу посвећује учењу енглеског језика из много разлога: енглески језик је доминантан у светској књижевности и у филмској индустрији, а користи се у науци, технологији, дипломатији, спорту, музици, такмичењима, итд. Међународни бизнис се одвија на овом језику. Око 36% корисника интернета комуницира на енглеском језику, а 85% електронских информација у свету је на енглеском језику. Неопходан је за путовања јер где год да одете, а не познајете језик те земље, енглески је од велике помоћи при споразумевању.