04.10.2017
07:12
Са радом почела платформа www.mladisuzakon.rs

Велико нам је задовољство да објавимо да је са радом почела онлине платформа mladisuzakon.rs

Удружење УГ "Светионик" је ресурс центар за Мачвански округ.

Ова платформа осмишљена тако да одише духом циљне групе којој је и сам програм Млади су закон Министарства омладине и спорта намењен.

Циљ покретања онлине платформе је да управо младима приближи могућност активног учешћа у животу сопствене заједнице користећи алат примерен дигиталном добу какво је данашње.

У спровођењу програма Млади су закон сваке године учествује преко 40 удружења и 1500 младих широм земље у више од 60 општина а само у 2017. години биће реализовано 125 омладинских волонтерских акција и 34 међународна волонтерска кампа.

Онлајн платформа mladisuzakon.rs настала је као одговор на потребу да се информације о свим активностима овог сложеног програма нађу на једном месту и пружа следеће могућности:

- преглед мапе на којој се налазе све активности овогодишњег програма

- могућност да се циљано прегледају активности по округу, времену реализације и слично

- преглед кратких описа свих активности и њихову ГПС локацију

Оно што је најважније, платформа омогућава свима који желе да се прикључе некој од активности и дају свој допринос. Зато вас позивамо да посетите онлине платформу и прикључите се програму Млади су закон и то на један од следећих начина:

  • Као учесници у активности - уколико је у питању волонтерски камп, доступан је линк на онлајн пријаву Младим истраживачима Србије
  • Уколико је у питању омладински волонтерски пројекат, доступна је контакт форма путем које можете да се обратите директно организаторима активности и комуницирате са њима и понудите своје учешће
  • Кроз онлајн волонтирање - на пример можете да понудите да дизајнирате лого активности, направите банере за друштвене мреже, напишете текст/репортажу или нешто слично.
  • Спонзорством или донацијом - активности можете да подржите и давањем донације или спонзорством у новцу, роби или услузи коју можете да понудите такође директним обраћањем организатору волонтерске акције или волонтерског кампа

За сваку активност на пројекту можете да видите време и место одржавања као и листу потребних ствари и/или услуга да би се активност што успешније реализовала.

Од 2010. године, током реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, спроведено је више од 1300 омладинских ад-хоц волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група а од 2014. године до септембра 2017. године реализовано је укупно 127 међународних волонтерских кампова уз подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од 1000 младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.