06.09.2017
07:36
Одржан први час јоге у оквиру пројекта "Срцем до врха"

У уторак, 5.септембра одржан је први бесплатан час јоге у оквиру пројекта "Срцем до врха" који је финансиран од стране Министарства омладине и спорта пркео ресурс центра УГ "Светионик". Часови јоге ће се одржавати два пута седмично у току месеца септембра и потпуно је бесплатна за све учеснике. Сала у гиманзији је била препуна а интересовање за часове јоге се наставило и сутрадан уз нове пријаве.

Циљ ове активности је психофизичка релаксација младих као и активно укључивање младих у рекреативне видове спорта.Развој савремених технологија допринео је отуђеност младих који већину свог слободног времена проводе на интернету и друштвеним мрежама. Оно што идентификујемо као проблем јесте потешкоћа у препознавању и именовању одређених емотивних тегоба од стране младих углавном из разлога што се за такве проблеме најчешће везују значења као што су слабост и мањак мотивације за активан живот.

Довољно је вежбати јогу 2-3 пута недељно, на часу или кући за видљиво побољшање здравља на свим нивоима. Већ после неколико недеља редовног вежбања можете да осетите ефекте, како тежина напушта тело, срце и ум и лакоћа долази на њено место. Наравно наше тело и ум су као кола и мотор, ако их не користите и не одржавате редовно пропадају, труле.