О нама

Омладински центар отворен је 16. јула 2012. године, на дан обележавања 146. годишњице Лознице. Сутерен Гимназије који је годинама служио као подрумски простор претворен је у вишенаменски и један од најмодернијих центара за младе у Србији. Средства су обезбедили италијанска регија Емилија- Ромања и град Лозница. На површини од преко 300 метара квадратних налази се Канцеларија за младе, Волонтерски центар, Интернет клуб и Сцена за младе. Цео простор је потпуно прилагођен особама са инвалидитетом.

Једна од најважнијих услуга које нуди Омладински центар је бесплатно образовање- Курсеви страних језика (Енглески, немачки, италијански,француски и шпански језик), припреме за полагање пријемних испита, курсеви рада на рачунару, школа фотографије и декупажа, школа новинарства и школа глуме пружају нашим младим суграђанима прилику да обогате или усаврше своја знања и вештине.

Такође, ту су и специјализована саветовалишта, попут правног, психолошког и каријерног. Овакав вид услуга даје прилику младима да лакше реше проблеме који се могу јавити у свакодневном животу.

Курсеви и услуге Омладинског центра су доступни свим младим од 15 до 30 година и потпуно су бесплатни!!!

Помажући младима да без трошкова и обавеза стекну додатна знања, помажемо нашем граду. Уколико данас, младима обезбедимо квалитетно образовање, у будућности ћемо имати одличне професоре, лекаре, правнике, омладинске раднике, психологе и педагоге.

Све активности Омладинског центра и пројекти су потпуно усклађени са највишим приоритетима Националне стратегије за младе, Локалног акционог плана за младе и усаглашене са Политиком за заштиту деце и младих у Омладинском раду. За одлучивање директно је задужен Савет за младе који чини 11. чланова који у сарадњи са Канцеларијом за младе града Лознице реализују пројектне активности у складу са наведеним стратешким документима.