Mлади у борби против дискриминације

Полагањем теста знања и свечаном доделом диплома, данас je завршена обука за пројекат „Млади у борби против дискриминације“, који је реализовало Удружење грађана (УГ) „Искра-Лозница“, a у коме су учествовала 23 вршњачка едукатора. Четвородневни семинар одржан је на Гучеву, а учесници су били средњошколци из Лознице, Малог Зворника и Ваљева, који ће стечено знање пренети вршњацима из њихових средина.

Председница УГ „Искра“ Нада Ђурић том приликом је изјавила да „млади често не препознају стереотипе и предрасуде које су основ дискриминације. Циљ нам је да млади критички размишљају о стереотипима које су чули и да формирају своје мишљење на основу чињеница“.

Ђурић је најавила и уличну акцију, која ће бити организована 16-ог новембра, којом ће бити обележен Међународни дан толеранције.

Учесницима је подељен едукативни и промотивни материјал, али и приручници који служе као додатно средство информисања о постојећим проблемима.

Партнери на овом пројекту су канцеларије за младе Лознице и Малог Зворника и удружења „Ромска срећа“, „Добри људи- Ваљево“ и „Омладински креативни клуб - ОК клуб“.

Реализатор пројекта је УГ „Искра-Лозница“, уз финансијску подршку Републике Србије – Канцеларије за људска и мањинска права у оквиру конкурса за пројекте удружења ради унапређења и заштите људских права у Републици Србији, као део Програма „Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији“.

Аутор текста: Владимир Терзић

Аутор фотографија: Небојша Трифуновић