Отворен Фестивал глумачких остварења

Школа новинарства 2015

Датум, 20.04.2015. године

“Господин фока” отворио Фестивал глумачких остварења

Представом ,,Господин Фока" лозничког позоришта у режији Драгана Остојића, синоћ је у Дому културе у Лозници отворен девети Фестивал глумачких остварења.

Секретар Културно-уметничког друштва “Караџић” и један од глумаца лозничког позоришта, Зоран Грујић је изразио задовољство због великог интересовања публике као и претходних година, нагласивши да је сала током синоћње представе била пуна.

Према Грујићевим речима, сваке вечери публика ће бирати глумца и глумицу, а трочлани жири који чине Дајана Ђедовић, Љубомир Ћорилић и Драган Тошић уручиће награду глумцу и глумици фестивала, најбољем младом глумцу, најбољој епизодној улози, као и награду ,,Петар Грујић".

На фестивалу ће као и сваке године учествовати позоришта из Смедеревске Паланке, Прокупља, Сенте, Деспотовца и Велике Плане, а по први пут лозничкој публици ће се представити и београдско Позориште Раковица.

У ревијалном делу фестивала, љубитељи глуме имаће прилику да погледају представе основних школа из Јадранске Лешнице, Драгинца и Лознице, као и представу коју су ђаци лозничке Гимназије “Вук Караџић” приредили заједно са гостима из италијанског града Казалмађоре.

Фестивал ће трајати до 27. априла и биће затворен представом београдског Звездара Театра.

Аутор текста: Маја Репић