Лознички малишани учествовали у отварању манифестације ''Радост Европе''

Поводом отварања 46. манифестације ''Радост Европе'', прошлог петка у Београду је одржан међународни сусрет деце, на коме се у свим програмима представило 500 малишана из 17 европских земаља. Међу учесницима било је 24 полазника Глумачке школе „Сцена за младе“ из Лознице, узраста од 7 до 15 година, који су заједно са младима из Крагујевца наступили у склопу италијанске позоришне трупе „Teatro due mondi“.

Програм је почео у подне Карневалом од Трга Републике до Калемегдана,на коме је у 12:30 сати одржано свечано отварање, где су се учесници инспирисани игром представили кроз музику, плес и свеукупно дечије стваралаштво. Након отварања за младе је организована посета Бео Зоо Врту.

Први сусрет одржан је давне 1968. године, и од тада, традиционално сваке године почетком октобра београдски малишани у својим породицама угосте више стотина вршњака из целе Европе, који током трајања манифестације кроз игру, музику и плес представљају обичаје и традицију своје земље. Овогодишњи међународни сусрет трајао је од 2. до 5. октобра и током тих дана одржани су бројни наступи на београдским трговима, улицама и дворанама.

Одлазак младих Лозничана и њихово учешће у овој манифестацији реализовано је захваљујући лозничкој Канцеларији за младе и Удружењу грађана „Омладински креативни клуб-ОК клуб“.

Аутори текста: Ивана Комарчевић и Катарина Икановић

Аутори фотографија: Драгана Секулић и Раде Павловић