Завршен пројекат италијанске подршке младима

Поводом завршетка пројекта „Програм подршке политици за децу и младе“, који је остварен уз финансијску подршку Министарства спољних послова Републике Италије и Регије Емилија Ромања, у уторак је одржана завршна конференција на којој су представљени резултати пројеката који су спроведени у Новом Саду, Крагујевцу и Лозници. На конференцији која је одржана у Палати Италије у Београду, поред представника градова који су били укључени у реализацију пројеката, такође је присуствовао и италијански амбасадор са својом делегацијом, као и представници министарстава Републике Србије.

Амбасадор Италије у Београду његова екселенција Ђузепе Манцо том приликом је рекао да је поносан на то што је лознички Омладински центар најбољи у Србији, додавши да се у то и лично уверио, приликом званичне посете Лозници. „Ово је доказ искустваи компетентности, потврда да су италијанска искуства у сектору омладине и социјалне политике добра, и да су италијански стручњаци успели да пренесу своја знања колегама из Лознице“. Манцо је поручио да ће Италија наставити да пружа подршку и доприноси развоју европске будућности Србије.

Шеф одсека за младе у Лозници Тања Глишић Матић је изразила захвалност Влади Републике Италије на подршци коју дају за оснаживање омладинског активизма, подсетивши да је ово други пројекат који реализују кроз то партнерство. „Ово је заиста велики иозбиљан пројекат, захваљујући коме смо добили простор од 360 метара квадратних у коме млади могу квалитетније да проводе своје слободно време.“ Глишић Матић је нагласила да је „кроз овај пројекат прошло око 7 000 младих, а такође смо постали богатији за нове младе стручне сараднике, који успешно преносе своја знања и вештине омладинцима кроз бројне школе, едукације и обуке“.